Обеци за уши без закопчаване – как да носите

Обеци за уши без закопчаване – как да носите

Дамите обичат всякакви видове и модели бижута, но по-специални за тях винаги си остават обеците. Те привличат погледа към лицето и съответно трябва да бъдат избирани внимателно, спрямо различни критерии. За да бъде прикрепен към ухото този накит, обикновено има монтирана някакъв вид закопчалка. Познато е френското закопчаване, английското, на винт, кукичка, а напоследък много жени предпочитат и модерните обеци за уши без дупки

Те могат да се носят, ако никога не сте имали дупка на ухото или ако искате да направите някаква по-интересна визия в комбинация с други модели. Дизайнерите на бижута правят всичко възможно да ви изненадат с красиви и разнообразни варианти, които да ви зарадват и да направят външния вид още по-блестящ.

Какво представляват обеците без закопчаване

Още в древността са били измислени красиви накити за уши, които се поставят почти на цялата мида и се закрепят за хрущяла. Познати са под наименованието „кафа“. Повечето са били богато декорирани, но също така е имало и по минималистични под формата на една или две халки. Въпреки че конструкцията им е изглеждала обемна, тя е разпределена като тежест върху цялото ухо, а закрепването е изключително стабилно. Най-хубавото от всичко е, че не се е налагало да се продупчва ухото. И днес има такива обеци без закопчаване.

Най-разпространените видове от тях се прикрепят към ухото с клипс или направо за хрущяла. Такъв вид накит винаги е удобен, тъй като се сваля и поставя безпроблемно, няма опасност да бъде загубен, защото е достатъчно стабилно стегнат за хрущяла.

Както и класическите видове дамски бижута и тези се изработват в най-различни размери, дизайни и форми. Богатият избор ви дава шанс да притежавате достатъчно голяма колекция от разнообразни варианти, които да използвате при различни поводи и в ежедневието.

Какви са предимствата им

Най-вероятно искате щом се приготвяте за излизане да не губите време и да сте в перфектна визия възможно най-бързо. Ако имате красиви обеци, които обаче се поставят на ухото чрез промушване в дупката, има вероятност доста да ви забавят. Различните видове закопчаване имат своите характеристики и не е много лесно човек сам да се справи, особено когато бърза. От друга страна, модерните украшения без закопчаване ви дават възможност да се приготвите експедитивно и освен това да имате доста по-интересна външност. 

Моделите, които се прикрепят към хрущяла привличат погледа към горната част на ухото и със сигурност бижуто ви ще бъде забелязано, където и да отидете. Цените им също са достъпни, поради факта че изработката е доста по-лесна от тези със закопчалки. 

С какви други обеци може да ги съчетаете

Ако ушите ви са продупчени, е добра идея да използвате две различни бижута на ушите, за по-голям ефект. Има няколко варианта за носене по този начин, които ще ви споделим днес:

  • с малки обеци с камък – в дупката може да поставите подобно украшение, а на хрущяла да закачите малко по-обемно, под формата на халки или пък стилизирано сърце;
  • с висящ модел – стилните издължени бижута ще ви направят по елегантни и са много удачен избор за официален повод. В случай че желаете да се откриете от останалите, тук е моментът да използвате и обица без закопчаване, която ще бъде допълнителен детайл към визията ви. Ще изглеждате по елегантно, ако тя е семпла и по-малка като дизайн. Не бива да се получава кичозно претрупване;
  • модел с кристали – със сигурност притежавате бижу, което е украсено с някакъв вид кристали. Красиво ще се получи, ако поставите накит с цветен кристал и го комбинирате с обица без закопчаване, инкрустирана с безцветни камъни под формата на халка.

От онлайн магазин Capino.bg съветват да правите различни експерименти с украшенията, които притежавате. Така ще бъдете забелязани и ще се отличите с добър вкус и безупречен стил.

Как да изберете подходящите обеци за вас

Съществуват редица начини, по които може да изберете подобен вид накит. Предлагаме ви няколко идеи, когато търсите ежедневни модели:

  • заложете на среброто – този благороден метал е много подходящ за артикули, които да изберете в ежедневието. Най-добрата проба е 925 с родиево покритие. Може да носите по семпъл модел или такъв инкрустиран с камъни;
  • качеството е важно – пазарувайте само от търговци, които гарантират за добрата изработка на бижуто. Наличието на сертификат, печат и гаранция е сигурен признак, че сте открили вашия магазин;
  • съобразете избора със стила си на обличане – разгледайте гардероба си и вижте какви дрехи притежавате. Важно е да ги комбинирате по най-правилния начин с обеците без закопчаване, които ще използвате.

Среброто е чудесна комбинация от качество на достъпна цена. Неговата универсалност позволява да се носи винаги и навсякъде, а моделите са изключително разнообразни с по-богата или по-семпла украса.

На едното или на двете уши да носите

Моделите, които се поставят на уши без дупки са много комбинативни. Техен основен плюс е това, че не са задължаващи. Бихте могли да ги носите и на двете уши, ако е самостоятелно. В комбинация с други бижута може да поставите само на едното ухо, за по-интересна визия и акцент. Често обеците без закопчаване се изработват в минималистичен обран дизайн, за да могат лесно да се комбинират с други накити.

Има ли специфична прическа, с която да ги съчетаете

Украшенията биха могли да се изберат и в съответствие с различни интересни прически. Стилното нежно бижу ще стои прекрасно на жени с къси коси. Подобна подстрижка разкрива по-голяма част от ухото. Щом си сложите стилни обеци без закопчаване, погледите ще бъдат привлечени и всички ще оценят красотата на изделието. Удачна е и прическа, при която косата е прибрана в предната част и се спуска свободно назад. Тук може да съчетаете два модела едните висящи, а другите закрепени за хрущяла.

Кокът също е подходящ за красивото дамско бижу. Стилистите препоръчват да избирате прически, при които се разкрива част от ухото, за да акцентирате върху модерните накити без закопчаване, избрани за съответния повод.