Избор на вана: полезни съвети от експерти

Заедно с избора на правилния дизайн на вашата бъдеща вана за баня, трябва да се уверите, че тя се вписва в конструкцията на жилището ви. За да намерите вана с подходящ размер за вашето пространство, вземете рулетка и следвайте стъпките по-долу.

Стъпка 1: Проверете дали пода е равен

Вижте дали вашия под  не е под наклон, като използвате подходящи инструменти напр. нивелир. Това ще гарантира точните измервания и ще предотврати изливането на вода от ваната върху пода.

Стъпка 2: Измерете дължината на вашето пространство

Ако вашата вана ще бъде затворена в ниша, измервайте от стена до стена (отстрани до страни), за да намерите дължината на наличното пространство. Когато измервате, не забравяйте да вземете предвид външната извита част на ваната, като измервате поне един инч от всяка стена. Ако пространството ви не е ограничено от стени, планът на пода на вашата баня и съществуващите водопроводи трябва да определят къде ще отиде вашата вана – и колко голяма може да бъде тя. Най-често срещаната дължина на ваната е 60″.

Стъпка 3: Измерете ширината на вашето пространство

За да намерите разстоянието на ваната до стената, измерете от стената отпред и не забравяйте: Ще ви трябва място за отварянето на всякакви врати и прозорци, място за достъп до водопровода за всяка бъдеща поддръжка и достатъчно място за да влизате и излизате удобно от ваната. Най-често срещаната ширина е 30″.

Стъпка 4: Измерете височината на своето пространство

Помислете за височината на ваната спрямо пода, като вземете предвид височината на смесителя и съществуващите функции като первази на прозорци или електрически контакти. Най-често срещаната височина на ваната е 15″ – 16″.

Стъпка 5: Помислете за размера

Дължината и ширината на ваната ще определят колко добре се побирате вътре. За да намерите вътрешната дължина, измерете от лявата страна надясно, спускайки се по средата на ваната, така че да измерите двете най-отдалечени точки. За да намерите вътрешната ширина, повторете този процес на измерване, като преминете от задната вътрешна стена към предната.

Стъпка 6: Помислете за дълбочина

Дълбочината на ваната ще повлияе на нивото на потапяне. За да намерите дълбочината на потапяне на ваната, измерете вътрешната стена на ваната от основата до преливника в най-дълбоката й точка.

Стъпка 7: Помислете за капацитета на ваната

След като изчислите желания размер, помислете за количеството вода, което ще е необходимо за пълнене. За да намерите точния капацитет на ваната, погледнете в раздела за спецификации. Уверете се, че вашият бойлер може да запълни вана с такъв размер и че вашите подове ще могат да поддържат допълнителното тегло на водата. За да определите дали вашият бойлер е достатъчно голям за вана, общото правило е, че резервоарът за бойлер трябва да е около 2/3 от размера на ваната.

Стъпка 8: Мярка за доставка

Определете кой вход във вашия дом има най-лесния достъп за доставка. След това измерете височината и ширината на всички врати и коридори, за да сте сигурни, че новата вана ще стигне лесно до вашата баня в деня на доставката.

От къде може да се закупи качествена и модерна вана?

Ваната играе важна роля в обзавеждането на банята и може да превърне това пространство в истинско убежище за релаксация и комфорт. При избора на вана е важно да се обръща внимание на качеството и стиловете, предлагани на пазара. Магазин за баня Керамо е известен със своето разнообразие от вани и тук ще разгледаме някои от ключовите причини защо е добра идея да се закупи вана от този там.

– Широк избор от продукти – Магазин Keramo предлага голямо разнообразие от вани, което ви дава възможността да намерите перфектната за вашата баня. Независимо дали търсите класически модел или модерна вана със съвременен дизайн, вие ще откриете големи възможности за избор.

– Качество и надеждност –   Керамо предлага вани, изработени от висококачествени материали, които гарантират дълготрайност и надеждност. Това ви осигурява спокойствие и увереност, че ваната ще ви служи дълго време без проблеми.

– Експертно консултиране – Еднo от големите предимства на магазина за баня Керамо е наличието на опитен и компетентен персонал, който може да ви помогне с консултации и препоръки при избора на вана. Те разполагат със знания и опит в областта и могат да ви насочат към правилното решение, отговарящо на вашите нужди и предпочитания.