japan

На разходка из Токио

Чудили ли сте се някога как изглежда един мегаполис в една от най-развитите столици в света? Да, това е Токио – столицата на Япония и един от най-големите мегаполиси в света.


Като всеки голям град, Токио е пълен с какво ли не и определено няма да ви стигне дори половин година да го обиколите и видите всичко, което трябва да се види. Затова и днес ще си поговорим за няколко места, които задължително да посетите, ако късметът ви ви отведе в столицата на Страната на изгряващото слънце.

Нека започнем разходката от Токио Тауър.

Кулата на Токио се използва за комуникация и наблюдение, но е и втората най-висока сграда в страната. Гледан от нея, Токио показва възхитителна гледка, на която задължително да се насладите. Било то през деня или вечерта, гледката може да ви спре дъха. Е, вечерните светлини са изключително красиви, затова, ако имате възможността да се качите тогава, не изпускайте.

Важни забележителности са и храмовете, които са разположение навсякъде из града.

japanese shrine

Те са важна част от религията и културното наследство в страната и предоставят уникални гледки, на които да се насладите. Трите храма, които задължително трябва да посетите, ако имате интерес, разбира се, са Мейджи-джингу, намиращ се в Хараджуку, Сенсоджи, който ще откриете в ракон Асакуса, а в район Акасака не забравяйте да се отбиете в Тойокава Инари Токио Бецуин и да се насладите на интересните статуи и гледки.

Феновете на смелите модни стилове трябва да се отбият в Хараджуку.

Там човек ще открие не само един куп магазинчета и бутици на големи фирми, но и по улиците ще може да види уникалните стрийт модели, които всеки ден представят интересни смесици от стилове. Тук е раят на лайфстайл любителите, за които всеки ден тук би бил предизвикателство и наслада за окото.

Уморихте ли се вече от всичко градско? Искате ли да си починете на спокойствие и да се насладите междувременно със спираща дъха гледка? Да?

Значи е време да посетите Уено парк.

Разположен в самото сърце на Токио, тук ще можете спокойно да починете на някоя пейка или дори в тревата, а ако духа ви на откриватели все още не се е изчерпал, то на територията на парка ще можете да посетите и не малък брой музеи и храмове – например храмът Тошогу, който датира от 17-ти век, а можете да посетите и зоологическата градина в парка, която е отворена още през 1882 година и е най-старата такава в цяла Япония.

Готови сте да се хвърлите в нощния живот?

nightlife

Е, преди да се насочите към безбройните барове в Кабукичо, оставете си време и посетете театъра Кабуки-за в Гинза. Къде другаде, ако не тук, да се наслади човек на известния кабуки театър. Дори и да не разбирате японски език, няма как да не ви допаднат богатите декори и невероятните изпълнения на актьорите.

Готови ли сте да потеглим към Токио? Ние да!

Вашият коментар