Как да удължим живота на смартфон Samsung в сервиз

Как да удължим живота на смартфон Samsung в сервиз

Съвременните телефони и таблети са изключително елегантни и красиви, отлично допълващи аутфита на днешния бизнесмен. Те са стъклени и с безупречна визия, която обаче е много чувствителна при небрежна употреба – лесно се чупи и напуква и бързо се нарушава функционалността на апарата. Понякога дори спират да работят цели модули и отказват различни функции. В подобен случай устройството се нуждае от намесата на оторизиран Самсунг сервиз на телефони.

Кога се налага удължаване живота на смартфон в Самсунг сервиз

При настъпване на каквато и да е неизправност в GSM или таблет от серията Галакси, мобилното устройство се нуждае от удължаване на живота. Това може да е свързано със: 

  • Заливане на апарата с вода;
  • Изпускане върху плътна солидна бетонна повърхност;
  • Неправилно използване и проява на небрежност;
  • Внезапно падане на капацитета на акумулатора и необходимост от неговата смяна;
  • Липсата на изображение, появата на вертикални или хоризонтални ивици, липсата на реакция при натискане върху екрана, липсата на подсветка и др. са индикация за обръщение към Самсунг сервиз;
  • Носене на устройството в джоба, заедно с монети, ключове и други метални предмети.

Какво да направите като превантивна мярка

За да спомогнете за удължаване живота на телефона или таблета от серията Галакси и да намалите вероятността от необходимост на Самсунг сервиз, постарайте се да изпълните следните препоръки:

  • Редовно актуализирайте устройството – редовните актуализации на софтуера ще подобрят защитата на апарата и ще “закърпят” някои софтуерни бъгове, които могат да се проявят;
  • Не претрупвайте апарата с излишни приложения – влизайки в магазина за приложения, вероятно ще видите много интересни предложения, които ще се изкушите да изпробвате, но това не е препоръчителна практика. Добър вариант е да използвате само тези програми, които наистина са Ви полезни всекидневно;
  • Още при покупката на смартфона или таблета, му осигурете допълнителна защита на предното стъкло и задната част на корпуса, чрез подходящ кейс и протектор;
  • Зареждайте правилно батерията, така че да я използвате максимално дълго. Не допускайте нейното пълно разреждане и използвайте само оригинални зарядни.

Изпълнявайки тези базови препоръки и при внимателно боравене с Вашия GSM или таблет Samsung, със сигурност няма да имате проблеми с устройството дълго време и няма да е необходимо обръщението към официален оторизиран Самсунг сервиз.

Как да изберете оторизиран сервиз

Спрете се на специализиран официален Самсунг сервиз, с дългогодишен опит в ремонтите на телефони и таблети Галакси. При подбора, обърнете внимание на отзивите на предишни клиенти в интернет и ако голям процент от тях са положителни, можете да им се доверите.