Как най-лесно да се отървете от дървениците?

Как най-лесно да се отървете от дървениците?

Дървениците са едни от най-неприятните инсекти, защото са изключително упорити. Могат да причинят пъпки и сърбежи при ухапване. Обикновено хората не усещат, когато биват ухапани, но след това се появява зачервяване, което е доста неприятно. Ако обърнете внимание на проблема навреме, ще успеете да се справите по-лесно и бързо с убиването на дървениците. Важно е и да сте внимателни, когато използвате препарати – третирайте най-важните места в къщата, за да бъде ефективно убиването им.

Кои са местата, които трябва да преглеждате?

Дървениците си имат любими части от жилището и обзавеждането, в които най-често се подвизават. Ето и кои са те:

  1. Погрижете се за леглото

То трябва да бъде обект на голямо внимание. Повдигнете матрака и огледайте добре. Това е най-вероятното им скривалище. Дори и да не забележите нищо нередно в момента най-добре напръскайте рамката на леглото. Краката също трябва да преминат през обработка, защото така дървениците достигат до горната част на леглото.Третирайте и тях обилно с препарат, за да направите възможно убиването им.

  1. Обработете спалното бельо с гореща вода

За да си помогнете в убиването на този вид инсекти, изперете чаршафите с гореща вода. Ако имате вълнени одеяла трябва да използвате специални препарати за тяхното почистване, защото там по принцип се крият голям брой буболечки.

  1. Погрижете се за завесите

Старите текстилни пердета са убежище за дървениците. Трябва да обработите и тях с препарат за борба с инсектите. 

  1. Не пропускайте гардероба

Това е друго удобно и уютно място за вредителите. Вътре е топло, тъмно и спокойно, а какво по-привлекателно от това. Третирането с препарат е задължително, ако искате да пречистите дома си. Всички дрехи трябва да се изперат дори и да са чисти. След това вече можете да ги върнете в обработения гардероб.

  1. Килимите

Те могат да бъдат напръскани с препарат за убиване на дървеници. Друг важен детайл е да ги перете често с гореща вода. Можете да ги почиствате и с хлебна сода. Ако я оставите за няколко дни върху килима, ще видите резултатите, а и ще отстраните неприятните миризми, които може да са се натрупали. След това можете да почистите с прахосмукачка.

Ако тези методи не помогнат, се насочете към професионални инсектициди и фирми за обработка и дезинфекция.

Къде да пръскате против вредители?

При обработване на жилището, не пропускайте скритите и изолирани места. Пукнатини, улуци, лайсни – местата, където е тъмно, топло и влажно, са любимите за инсектите. Задължително третирайте убежищата, за да е ефективно убиването на вредителите. Има и професионални средства, които са 100% ефикасни. Освен пръскане с такива можете да заложите и на специални капани, подходящи за домашни условия, които съдържат инсектициди.

Това са някои от ефикасните методи за изтребване на вредителите според Otrovi.com.