Какъв латекс за баня да купите от Mr.Bricolage

Ако преди години боядисването в санитарното помещение не беше препоръчително поради високата степен на влажност там, то днес това не е проблем, тъй като има специален латекс за баня в Мистър Бриколаж. Той може да е дишащ, цветен и водоустойчив. Сега ще видим неговите особености и разновидности и можем ли да го нанасяме върху блажна боя? Ще разберем и мненията на експертите.

Какво трябва да знаете при избор на латекс за баня

Този продукт е водоразтворима емулсия, представляваща пигменти с определен цвят, плаващи във вода и специален свързващ елемент. След нанасянето, водата просто се изпарява и остава цялостното еластично покритие. Съвременният латекс за баня от Мистър Бриколаж може да се мие и забърсва с влажна кърпа, той е устойчив на водата и влажността в помещението и е лесен за нанасяне. Изключително дълготраен е и след няколко повторения на боядисването се получава красиво равномерно покритие.

При избора е редно на първо място да установим цвета, който да е добре премислен. Днес в продуктовата гама на Мистър Бриколаж има множество цветове и различни нюанси, както и оцветители, позволяващи самостоятелното тониране на латекса за баня. На следващо място трябва да се избере точното количество, като тук, според мненията на експертите, е необходимо боядисването поне с две повторения, за да се получи равномерно покритие.

Какви видове има

В онлайн магазина на Мистър Бриколаж се предлагат дишащи цветни водоустойчиви латекси за баня, а те по своя състав се разделят на:

  • Акрилни – изключително водоустойчиви и с висока степен на еластичност на покритието, което го прави устойчиво на поява на пукнатини;
  • Силикатни и силиконови – осигурява дишащ слой с висока степен на водоотблъскване;
  • Минерални – в състава си включват цимент или гасена вар, но не са дълготрайни, поради което и рядко се използват.

Важно е да знаем, че при покупката на по-евтините решения от Мистър Бриколаж по-често ще се налага пребоядисване за освежаване на цвета и покритието. При по-скъпите аналози пък това ще бъде по-рядко явление, което в дългосрочен план Ви пести време и пари.

Може ли да се нанася върху блажна боя

Като цяло, експертите не препоръчват да се прави такова съчетание, но ако все пак е наложително, непременно поне две пъти намажете с дълбокопроникващ грунд. Така латексът за баня от Мистър Бриколаж лесно и здраво ще се захване за основата, а покритието ще е равномерно и гладко. Ако не бъде постигнат този ефект, има вероятност да се наложи трето боядисване.