идеи за кухня

Представяме ти няколко идеи за кухня, които ще те вдъхновят

Вероятно всяка домакиня очаква и желае две неща от своята любима кухня – да е достатъчно удобна, за да приготвя с лекота любимите на семейството ястия, и да е достатъчно красива, за да й носи наслада във времето, което прекарва там. Днес сме ви подготвили няколко идеи за кухня, които ще ви помогнат да постигнете и двете цели.


Използвайте наличното пространство оптимално. Преценете кои от всички предлагащи се на пазара уреди в действителност бихте използвали, преди да се втурнете да ги купувате. По този начин ще се снабдите точно с онези, които бихте употребявали най-често. Избягвайте да отрупвате кухнята си с всевъзможни елементи и аксесоари – това ще доведе само до усещане за безпорядък, а това определено е нещо, с което не бихте искали да се асоциира вашето помещение.

Наблегнете на стенните етажерки, за да придадете въздух на помещението. Това е сред онези идеи за кухня, които целят да постигнат по-голям простор в помещението и да ограничат прекаленото претрупване. Ако разполагате с кухненски аксесоари, които бихте искали да разположите на видно място, то именно стенните лавици са най-подходящата алтернатива за вас. Украсете ги с цветя, снимки, бурканчета с подправки и още безброй елементи, които ще внесат настроение и обаяние в кухнята ви.

Ако разполагате с достатъчно място, снабдете се с килер. Това е особено удобно за прибиране на всевъзможни неща – от зимнината до трайните и пакетирани хранителни продукти. И този съвет причисляваме към онези идеи за кухня, които спомагат за усещането за подреденост, уют и хармония в помещението.

Не подценявайте никак и къта за хранене. Независимо дали ще изберете голяма трапезарна маса, или ще си обособите остров, който ще ви служи и за хранене, и като помощен работен плот, то определено трябва да обърнете внимание на дизайна. Заложете на красиви покривки или подложки за хранене, притежавайте красиви прибори и не забравяйте да разположите или красиво цвете, или вдъхновяваща ароматна свещ на масата си. Магията се крие именно в малките детайли – онези, за които, на пръв поглед, считаме, че са без значение, но всъщност те обособяват цялостния характер на помещението.

Красивата кухня е онази, която те зарежда с вдъхновение и те залива с купища идеи относно всички онези кулинарни шедьоври, които би могъл да сътвориш там. Възползвай се от нашите идеи за кухня и не след дълго ще притежаваш помещение, което не би ти се искало да напускаш. Отдай се на планиране и осъществяване на интериорните си мечти – не прави компромис с използваните материали за кухнята, за да си гарантираш здравина и устойчивост, и не пропускай да я обогатиш с подходящите аксесоари.

Вашият коментар