Класически или смарт часовник – кой е по-подходящ за детето?

Още от 5-годишна възраст е добре е децата да се научат на лесно навигиране във времето с помощта на ръчен часовник. Ето защо родителите трябва предварително да разберат как да изберат детски ръчен часовник и на кой производител да дадат предпочитание.

Като аналог на часовници за възрастни, детските ръчни часовници все още значително се различават от тях. При направата на им се обръща максимално внимание на безопасността и удобството както на корпуса, така и на каишката. По правило корпусите на часовниците за деца са изработени от пластмаса, безопасна алуминиева сплав или неръждаема стомана. Стъклото е минерално или акрилно.

Минералното стъкло е издръжливо, с отлични оптични свойства, устойчиво на надраскване и формата му не се променя с времето.

Акрилното стъкло също е чудесен вариант за детски часовници поради свойството му да не се разпада на парчета при изпускане, което означава, че не може да навреди нито на детето, нито на циферблата на часовника. Освен това този материал е издръжлив и екологичен.

Каишките за детски часовници трябва да са много издръжливи и в същото време меки и еластични. Разбира се, материалите не трябва да предизвикват алергични реакции или дразнене върху нежната кожа на децата. Най-популярните опции днес са: гума, найлон, PVC, PU.

Друг важен нюанс е изборът между часовниците с аналогови и електронни циферблати, разгледайте предложенията на Timedix . Естествено, ще бъде по-лесно детето да започне да определя времето с електронния дисплей, но основната цел е детето да започне да се ориентира във времето точно от местоположението на стрелките на циферблата. Ето защо, когато избирате първия часовник за детето, препоръчваме да дадете предпочитание на опцията с аналогов циферблат, а електронни такива чак при дете на 7-8-годишна възраст, когато за него ще бъде лесно да се ориентира във времето. На тази възраст децата ще се интересуват и от функционалността на електронния часовник: хронометър и будилник, които със сигурност ще бъдат полезни за учениците от началното училище както сутрин, така и в часовете по физическо възпитание.

А смарт часовника не само ще позволи на детето да знае времето, но и ще даде редица предимства на родителите. На първо място, умните часовници позволяват проследяване на местоположението на детето. За това приспособлението е оборудвано с GPS.

Можете да се обаждате и да общувате с детето на смарт часовника по същия начин, както по телефона. Също така е важно той да ви позволява да осъществите повикване на предварително зададените номера в телефонния указател. Освен това е възможно да изпращате и получавате гласови съобщения – точно както в месинджърите.

Една от най-интересните характеристики е възможността незабележимо да се запознаете с обкръжаващата среда на детето. В този режим можете тайно да звъните на часовника и да слушате какво се случва там. Разработчиците обръщат голямо внимание на безопасността на малкия човек. В случай на спешност, интелигентният часовник ще помогне на детето да се обади на родителите за помощ, като натисне само един SOS бутон. А специален сензор ще изпрати на родителите незабавен сигнал, ако той бъде свален от ръката му.

Възможно е детето просто да е разкопчало каишката на смарт часовника или може би се е сбило с някой. Всичко може да се случи! Освен това детските умни часовници са защитени от прах и влага, така че не се притеснявайте, че детето ще ги намокри, нищо няма да им се случи. Като цяло, всички интелигентни часовници за деца имат сходни характеристики и функционалност. Въпреки това, колкото по-скъп е часовника и по-сериозна марката, толкова по-надеждно е устройството и по-стабилен софтуер.

Когато купувате детски ръчен часовник, трябва внимателно да обмислите въпроса с избора на марка, чийто часовник би отговарял напълно на всички съвременни изисквания.

Днес най-реномираните производители на детски часовници са Flik Flak, Disney, LEGO, https://timedix.bg/s-oliver.

Тези производители гарантират безопасност и надеждност, а всички продукти са придружени от гаранционна карта за 1 година, което показва високото качество на произведените ръчни детски часовници.