Кога се слага бебето в столче за хранене

Кога се слага бебето в столче за хранене

В първия ден, когато започне захранването на бебето, неговото място е в столчето за хранене. Малкото трябва да се чувства комфортно и в безопасност по време на хапване и отговорността за това е на родителите.

Кога да купим първото столче за хранене

Бебетата свикват да седят самостоятелно около шестия месец, така че е разумно да приготвите нужното преди да настъпи денят за захранване. Хубаво е предварително да го поставите няколко пъти в новата придобивка, за да свикне с нея. Ако с първата хапка бебето се окаже в нова, непозната позиция, може да не му хареса и да откаже да яде. Дайте му време да свикне със столчето, като му спестите излишен стрес и напрежение.

Какви видове столчета за хранене има

Столчета за хранене

Те са най-различни модели – със стоманени и дървени рамки, с повдигащи механизми, със сваляеми подложки за лесно почистване и пране и т.н. Според начина им на употреба основно се разделят на:

  • статични – позиционират се на подходящо място в жилището и обикновено остават там дълго време, тъй като са масивни и представляват самостоятелна детска мебел;
  • преносими – монтират се върху стол за възрастни и могат да се използват както у дома, така и навсякъде другаде;
  • сгъваеми – удобни са при транспортиране и съхранение, като могат да се разгъват само при хранене.

От онлайн магазина на Рая Тойс съветват да избирате бебешки и детски столчета за хранене на утвърдени марки, които са качествени и притежават достатъчно полезни функции.

Защо бебето има нужда от собствено столче за хранене

Първите хапки пюре обикновено са свързани с доста емоции и цапане. Правилната позиция на детето е изключително важна. Сега е моментът да научите мъника на правилни хранителни навици. Нека знае, че за да яде, не е нужно да се забавлява с играчки, телевизор, телефон и т.н., както и че никой не е длъжен да му изнася специална, развлекателна програма.

В тази възраст малкият палавник “попива” действията на възрастните и имате шанс да му създадете правилно отношение към храната. То ще свикне да се храни на масата, заедно с останалите членове на семейството. Има още едно предимство, което никак не е за подценяване – лесното и бързо почистване. Обикновено приспособленията имат пластмасова табла, която се сваля и се мие на чешмата.