Armani Stronger With You завладява с топлата мекота на ванилия

Armani Stronger With You завладява с топлата мекота на ванилия

Armani Stronger With You

Armani Stronger With You е страстен и пикантен парфюм за мъже, представен на пазара през 2017 година. От тогава до днес са разработени повече от пет варианта на мъжественото ухание, съпроводени и от впечатляващи парфюми за дамите, обединени под названието Armani Because It’s You. Общото между всички тези аромати е нежната, но характерна и завладяваща ванилия. Тя неизменно присъства в парфюмните селекции и за двете линии, вдъхновени от чувствеността и силата на непреходната любов.

Armani Stronger With You впечатлява с непреходната си уханна комбинация, изградена около аромата на ванилия

Топлият полъх на ванилия от Мадагаскар в Armani Stronger With You е причина за уютното усещане, което този иначе така мъжествен аромат оставя. Заложена в базата на парфюма, тя е обогатена със захаросан кестен и мускусните дървесни нотки на кедър и кехлибар. В сърцевината на Armani Stronger With You пулсират вкусните нотки пъпеш и ананас, освежени с градински чай. Кардамон, розов пипер, виолетови листа и мента във връхните акорди придават на уханието пикантен характер. Впечатляващата ароматна композиция е разработена от Сесил Матон. Armani Stronger With You привлича изисканите, елегантни и самоуверени мъже, които не се страхуват да изразят чувствата си.

Най-качествената ванилия на света, вложена и в Armani Stronger With You, е известна като „Мадагаскарско злато“

Ванилията е от рода на орхидеите. В семейството се включват около 110 вида, като само от няколко от тях се извлича ароматната есенция. За родина на ванилията се смята Мексико и околните зони, тъй като само в тази част на света се срещат естествени опрашители за растението. В останалите зони, в които се отглежда ванилия, опрашването си извършва ръчно, което е изключително трудоемко. Ароматният екстракт е бил познат още на ацтеките, които приготвяли специална напитка с ванилия, какаови зърна и мед, смятана за афродизиак. През XVI век ванилията е пренесена в Европа от испанците.

Растението представлява много дълга лиана с бели или зеленикаво-жълти цветове. Ваниловата есенция се добива чрез филтрация през алкохол и вода на натрошените зърна, подобно на производството на кафето. Получава се етерично масло с концентриран аромат, което намира приложение в парфюмерията и сладкарството.

Най-ценна е ванилията, отглеждана на остров Мадагаскар, популярна още като бурбонска ванилия. Тя е известна като „Мадагаскарско злато“, тъй като килограм ванилови шушулки може да струва над 500 долара. Любопитно е, че фермерите на острова маркират по определен начин всяка шушулка, за да е ясно чия собственост е. На Мадагаскар не са изключение и кръвопролитните битки, чиято цел е опазване на ваниловите плантации, които се охраняват денонощно.

Тъй като ванилията е една от най-благородните и ценни подправки, много парфюмерийни марки, които влагат естествен продукт в разработките си, държат да подчертаят автентичния характер на ароматите си. Това е причината мадагаскарската ванилия, която запленява с топлото си и уютно ухание, да е една от най-ценните съставки на Armani Stronger With You и Armani Because It’s You.