Оптимизиране на вашия бизнес чрез ефективни международни доставки

Оптимизиране на вашия бизнес чрез ефективни международни доставки

Възможността да предлага стоки зад граница е идеална за всеки бизнес, свързан с търговията, който гарантира високо качество. Благодарение на надеждни международни доставки, ще разширите значително мрежата си от клиенти, като достигнете до потребители в различни страни по света. Проучете добре пазарите, към които смятате да се насочите и потърсете куриерска фирма, която извършва своевременни и сигурни куриерски услуги до дестинациите, които ви интересуват.

Изберете внимателно партньор, който да осъществява вашите международни доставки

Дайте си сметка, че всъщност тази куриерска фирма ще е вашето лице пред клиентите зад граница. За да сте сигурни, че стоките ви ще достигат в най-добрия си вид и в уречения срок до крайните потребители и те ще се радват на внимание и добро отношение, заложете на надежден партньор за вашите международни доставки.

На какво да обърнете внимание, когато сравнявате офертите за куриерски услуги зад граница.

Коректното спазване на срока е съществено за ефективните международни доставки

Според анализи, най-честата причина за връщане на пратки е тяхното забавяне, отвъд обявения срок. За да сте сигурни, че това няма да се случи при вашите международни доставки, ангажирайте се с куриерска фирма, която има ясно обявени срокове за всяка дестинация и ги спазва коректно. Проверете дали фирмата за куриерски услуги, с която смятате да работите, има изградена партньорска мрежа от местни доставчици във всяка от страните, до която смятате да изпращате своите пратки.

Настоявайте за детайлна проследимост, когато заявявате международни доставки

Благодарение на тази възможност ще знаете къде се намират вашите пратки във всеки един момент – от подаването им в офиса на избраната куриерска фирма, до достигането им до крайния потребител. Проследимостта от една страна ще ви даде сигурност, но от друга – ще ви позволи да дадете конкретна информация на клиентите си, ако ви изпратят запитване за това кога да очакват своята поръчка.

Договорете се за цени за международни доставки, които ви устройват

За да получите максимално точна и подробна оферта за куриерски услуги, най-добре е, когато отправяте запитване, да дадете конкретна информация за своите изисквания. Уточнете колко пратки средномесечно смятате да изпращате, кои са дестинациите за международни доставки, които ви интересуват, какъв е обичайният размер и тегло на вашите пратки, изпращате ли често извънгабаритни, както и имате ли нужда от специален режим на доставка, който касае чупливи, бързо развалящи се или стоки с висока стойност. Преговаряйте за отстъпки, когато планирате да изпращате повече пратки. Настоявайте за различни цени, съобразно експресността на доставката, която е заявена – тези, които не са толкова спешни е нормално да струват по-малко. Предимство е също, ако избраната от вас куриерска фирма предлага няколко метода за разплащане, това също е удобство за потребителите.

Възможно ли е да оптимизирате вашите международни доставки

Помислете за опаковките! Внимавайте за това те да прилягат плътно на стоките, които изпращате. По този начин първо вашите международни доставки ще са по-сигурни, и освен това ще спестите, както материали за опаковка, така и средства за куриерската услуга. На финала отново подчертаваме – основен ключ за ефективността на всички международни доставки е коректното спазване на сроковете. Настоявайте за това пред избраната от вас куриерска фирма, проследявайте всяка една от пратките, обръщайте внимание на отзивите на клиентите, за да сте спокойни, че градите добър имидж пред потребителите в чужбина.