Защо да вземеш стоманена бутилка за вода от EcoKompas.com?

Защо да вземеш стоманена бутилка за вода от EcoKompas.com?

Всички знаем колко важна е редовната хидратация на тялото. Какъв съд да изберем, когато ще съхраняваме в него вода? За по-студените сезони можем да изберем бутилки и с по-малка вместимост, но за горещините определено се нуждаем от повече течности. Напоследък бутилки от стомана се оказват все по-чест избор. Те са по-тежки от пластмасовите и не могат да се огънат, когато са празни. Така че наистина си заслужава да се обърне внимание на този избор.

Първият аргумент за стоманените бутилки за вода е тяхната издръжливост. По правило те са устойчиви на счупване и могат да се вдлъбнат навътре само под въздействието на наистина силен удар. Последното ще повлияе по-скоро на естетиката, отколкото на функционалността, въпреки че например вдлъбнато дъно на бутилката може да направи невъзможно това да я оставите изправена. Стоманените бутилки са идеални за носене на студени напитки в жегата – трудно е да се каже защо, но водата, съхранена в такава бутилка, винаги остава хладна по-дълго, отколкото ако се държи в пластмасов съд. Този тип бутилки приличат на термоси, но тънките им стени не задържат топлина – вряща вода, излята вътре, веднага затопля съда, а съдържанието след час-два е само топло. Възможността за поставяне на стоманена бутилка директно в огъня обаче не е без значение.

Стоманата също е алтернатива на популярните алуминиеви бутилки за вода.

Науката не е единодушна относно здравните свойства на алуминия, но при всички положения е добре да не прекаляваме с него. Въпреки че този метал не се разтваря във вода, той реагира с киселинни и алкални напитки. Освен това повечето от алуминиевите бутилки за вода са покрити отвътре със синтетични смоли. Това са причините все повече хора да се отказват от използването на алуминиеви тигани.

Може би наистина най-голямото предимство на стоманените бутилки е тяхната издръжливост, което се изразява и в по-малко отпадъци, които произвеждате. Поради интензивна употреба относително често се налага да се изхвърлят пластмасови бутилки, които постепенно се разцепват или се разхлабват по ръбовете. А стоманените бутилки и въобще – прибори? Те са много издръжливи, много лесни за почистване и напълно рециклируеми – включително техните капачки. Голямо разнообразие от качествени стоманени бутилки ще откриете на EcoKompas.com.

Отличните характеристики на тези съдове за съхранение на вода карат все повече хора да решат да използват точно тях. Здравата капачка на стоманените бутилки улеснява затварянето им и много от тях са снабдени със свободно място, на което по желание може да прикрепите карабинер. Заоблените ръбове гарантират, че по бутилката няма остроти, които биха могли да ви набодат в гърба през материала на раницата.