Мъжки ризи

Мъжки ризи

Може да се говори и пише много за мъжките ризи, защото това е една цяла вселена от модели и стилове, а избора, носенето и съчетаването им е въпрос не само на моден усет, но и да доста знания. Ето защо с помощта на колегите от Spas.bg събрахме основните неща, които да имате предвид, преди да купите мъжката любима дреха.

На първо място за какъв повод търсите ризата, какъв модел искате да купите, държите ли на това дрехата да е изработена от естествена материя, ако искате облекло от фина материя като коприна или по-екстравагантен модел, помислете за това как ще се грижите за нея.

Важно е да не унищожавайте етикета от производителя, тъй като той съдържа ценна информация за начините на пране, гладене и съхраняване. Ако сте си купили дрехата от някой български онлайн магазин, то е желателно да прочетете информацията на етикета, за да предприемете първоначалната грижа за облеклото си.

Мъжките ризи безспорно ви осигуряват елегантен външен вид и са неизменна част от костюма.

Трудно можем да си представим елегантен господин без риза, която е добре съчетана с панталона и вратовръзката.

Важно е да се знае, че яката е една от най-съществените части на тази дреха. Ако се чувствате достатъчно смели и с познания за модните комбинации, можете спокойно да експериментирате с мъжки ризи с яки с нестандартни форми. Все пак не забравяйте, че мъжкото облекло с класическа широка яка е най-подходяща за костюм и вратовръзка. Яката с копчета придава по-небрежна външност и може да се носи леко разкопчана и без вратовръзка.

В зависимост от избора на риза, можете да моделирате визуално фигурата си.

Ако лицето ви е кръгло, носите брада или мустаци, ризата, която вероятно ще ви подхожда и ще направи лицето ви по-слабо и издължено определено е класическата.

Обърнете внимание на яката на дрехата и на избора на вратовръзка. Препоръчително е да заложите на вратовръзка с малък възел, ако яката е по-малка и обратно на вратовръзка с дебел възел, ако сте избрали класическа мъжка риза. За да акцентирате на бохемската си природа и избягате от шаблона, можете да носите фишу, вместо вратовръзка или папионка.

Съвсем не е задължително винаги да избирате скучни и едноцветни десени за вратовръзките си. Правилото обаче да съчетавате едноцветна риза с пъстра вратовръзка и обратно е желателно да не се нарушава.

Разбира се, всяко правило има своите изключения, а живото доказателство за това е мъжката мода, която можете да видите в Италия.

Големите брандове като „Долче и Габана” предлагат доста смели идеи за мъжете като сака от естествена материя, обсипани с мъниста, камъни и значки, мъжки ризи с ръчно направени бродерии, изобразяващи пауни, замъци и фантастични образи.

Тези смели модни творения са допълнени с джинси в ярки цветове, червени чорапи и кожени обувки.