dish

Три вида кухня, които да опитате, защото ще се влюбите

Ако сте почитател на хубавите ястие и сте любител на добро прекараното време около маса, отрупани с вкусотии, то днес се притичваме на помощ с няколко идеи за вас.


Гастрономите се отличават освен с любовта си към храната, така и с любопитството, което проявяват, към ястия, които досега не са пробвали. Затова днес решихме да ви представим три световни кухни, които обезателно трябва да пробвате – сигурни сме, че експлозията от вкусове, която ще изпитате, ще остане завинаги в сърцето ви.

Вижте кои са вкусотийките, към които да се насочите следващия път, в който организирате вечеря навън с приятелите си.

Суши

sushi

Японската кухня се слави със своята здравословност и пищност на вкусовете. Сушито е най-популярният представител от нея. Представлява увит във водорасли ориз – често в състава на рулцата влизат още риба тон, сьомга, скариди, лаврак, сирене „Филаделфия“, рулца от раци, авокадо, краставици. Съществуват много видове суши – нигири, футомаки, хосомаки, сашими – разликата идва в начина им на приготвяне и поднасяне, както и на съставките. Традиционно сушите се поднася със соев сос и уасаби – малко количество от силнолютата подправка от хрян се смесва със соевия сос и в така получилата се консистенция се потапят хапките суши. Джинджифилът пък, който ще срещнете разположен отстрани в чинията, служи за неутрализация на вкусовете – според японците всеки вид суши е специален и би трябвало да бъде усетен сам по себе си от дегустиращия го.

Индийска кухня

Ако обичате вкусовете на канела, мляко, джинджифил, куркума, черен пипер, кориандър, карамфил, кашу – то определено индийската кухня е правилният избор за вас. Ястията са пикантни, хлябът, известен като наан, е божествен, а традиционният индийски чай ще остане в ума ви за дълго, след като сте го опитали. Към него обикновено се добавя мляко. Индийската кухня определено ще ви се хареса и честичко ще прибягвате до порция пиле тика масала.

Китайска кухня

chinese dish

Китайската кухня също използва много ориз като съставка на повечето ястия, но, също така, там бихте могли да срещнете и фиде, спагети, месо, зеленчуци. Това, което я отличава от другите две изброени кухни, е това, че продуктите най-често се обработват с пържене. Китайската храна е вкусна и е перфектният вариант за вечеря с приятели или ако просто сте решили да си поръчате вечеря вкъщи.

Вашият коментар