golden globe

Наградите „Златен глобус“ за 2020г. отличиха плеяда звезди личности

Състоя се 77-то награждаване на наградите „Златен глобус“. По време на церемонията се раздадоха много престижни статуетки на актьори и актриси, които, с таланта си на малкия и големия екран, заслужено приеха почетните награди и отправиха благодарности към филмовата гилдия и близките си.


Претендентите за наградите тази година бяха все заслужили да са сред номинираните. Награди се раздаваха в категориите „Най-добра драма“, „Най-добър филм“, „Най-добра главна мъжка роля“, „Най-добра главна женска роля“, „Най-добър режисьор“ и още много престижни категории. Особено впечатление направи засиленото присъствие на стрийминг платформата „Нетфликс“, която участваше с цели 34 продукции – сред тях има както филми, така и сериали. От HBO също имаха много свои представители.

Ето най-важните моменти от церемонията, както и кои са актьорите, които се прибраха усмихнати и с още една награда в кариерата си.

В категорията „Най-добра драма“ печели филмът „1917“ – историята за двама британски войници през Първата световна война, натоварени с твърде тежка мисия за осъществяване. Лентата на Сам Мендес отвя жестока конкуренция в лицето на продукции като „Жокера“ и „Ирландеца“.

war

В категорията „Най-добра комедия или мюзикъл“ печели „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино. Филмът обхваща холивудската „Златна епоха“ през 60-те години и представя историята на залязващ актьор и неговия дубльор, които отчаяно се опитват да се върнат в индустрията. Леонардо ДиКаприо, Брад Пит и Марго Роби впечатляват с актьорска игра и успяват да изкачат филма нагоре до мига, в който, съвсем заслужено, не удостоен с награда.

Рене Зелуегър грабва пък статуетката за ролята си в „Джуди“ и записва името си в историята в категорията за „Най-добра женска роля в драматична продукция“. Там тя се бори редом до звезди като Скарлет Йохансън и Чарлийз Терон, но безапелационно грабва наградата.

В категорията „Най-добра мъжка роля в драматична продукция“ съвсем заслужено и категорично печели Хоакин Финикс, който изправи на крака света с изпълнението си на Жокера в едноименния филм. Там актьорът игра толкова блестящо, че мнозина са категорични в предричането си, че именно той ще грабне и „Оскар“ за ролята си. Макар и част от звезден тандем в категорията, наред с Крисчън Бейл, Антонио Бандерас, Адам Драйвър и Джонатан Прайс, Хоакин отвява всички и грабва наградата съвсем като по учебник.

joker

Брад Пит печели наградата в категория „Най-добра поддържаща мъжка роля в комедия/мюзикъл“ за играта си в „Имало едно време в Холивуд“. Сам Мендес е най-добър режисьор за „1917“, а Куентин Тарантино печели награда за сценарий.

Вашият коментар