Някога питали ли сте се как се произвеждат парфюми? Ето тук научавате отговора

Как се произвеждат парфюми? Ето тук научавате отговора

Изкуството по създаване на висококачествени и маркови парфюми безспорно е акт на творчество. Парфюмеристите по целия свят ежедневно се впускат в направата на наистина страхотни и вдъхновяващи есенции, които в последствие верните им клиенти и почитатели да включат в ароматните си колекции.

Винаги сме вярвали, че актът на обичането преминава през детайлното опознаване – ето защо за днешната статия подготвихме кратка история на процеса по създаване на парфюми. Сигурни сме, че за вас ще представлява интерес през какви стъпки точно преминава един аромат, преди да достигне до почетното място на тоалетката във вашия дом.

Качествените парфюми са такива, тъй като притежават колекция от невероятни съставки

Процесът по създаване на парфюми винаги стартира с внимателното подбиране на съставките, които ще влязат в съдържанието на предварително изградената формула. От съществено значение е същите тези съставки да са наистина висококачествени и внимателно селектирани, за да съумеят да отговорят на високите клиентки очаквания. Независимо дали ще става дума за прекрасни цветя, сочни плодове или ароматни дървесни суровини и подправки – безспорно окачествяваме първата стъпка по производството на парфюми като наистина важна и от значение.

Следват процесите по екстракция и смесване – ето така се правят парфюми

След като веднъж вече сме съумели да съберем букет от най-първокачествените и ценни съставки, които бихме искали да включва нашият парфюм, следва да извлечем етеричните масла от тях.

С цел действително да съумеем да съберем аромата от добитите суровини, обикновено преминаваме към процесите по екстракция или парна дестилация. Доказано чрез тях съумяваме в максимална степен да добием така ценните етерични масла. Добре е да знаем, че за различните суровини се препоръчва употребата на различни методи, но крайната цел е една и съща – трябва да съумеем максимално и качествено да извлечем етеричните масла от суровините, за да предприемем следващата стъпка от направата на парфюми.

А тя именно е смесването – така получените страхотни и благоуханни есенции следва да бъдат смесени подобаващо, за да се получи крайният вариант на аромата. Точно в процеса по смесването си проличава майсторството и изкуството на парфюмеристите – именно при тази стъпка се случва магията и съумяваме да получим крайния продукт, който да краси тоалетките ни.

Направата на парфюми е сложен и отнемащ време процес

Ако смятате, че с етапа на смесването процесът по създаването на парфюми приключва, то бързаме да споменем, че така получената ароматна есенция следва да отлежи, за да съумеят съставките да се вплетат добре и да изградят молекулярния състав на благоуханието. За тази цел следва да съхраним есенцията на тъмно и хладно място, за да възпрем съприкосновението й със светлина и топлина, които биха могли да развалят качеството на аромата.

В онлайн магазин Грация (Grazia.BG) откриваме богато разнообразие на маркови и автентични парфюми, които ни изненадват приятно с прекрасните си аромати. Лесната поръчка и безплатната доставка са само част от множеството предимства, с които се срещат клиентите.