lightbulb

Няколко трика за подобряване на концентрацията

Случвало се е на всекиго. Имате безброй много задачи и работа, но, някак, не успявате да се накарате да седнете и да се захванете с тях. Съзнанието ви броди някъде из пространството, липса ви психическа и физическа енергия, концентрацията ви е слаба и единственото, което наистина искате, е да отложите всичко и просто да си починете.


Естествено, човек трябва да си осигурява време за почивка и рестартиране на жизнения поток, който го задвижва. Но ако системно не се справяте с крайните срокове, то вероятно триковете, които ще споделим с вас по-долу, биха ви били полезни, за да вкарате в релси собствената си продуктивност. А продуктивност ви е необходима във всички сфери на живота ви, не само в кариерен аспект. Отношенията ви със семейството, с приятелите, с половинката ви се крепят всъщност на вашата продуктивност и готовност да „работите“ за това връзките ви да вървят добре и успешно.

Ето няколко трика, с които ще успеете да върнете продуктивността си.

Спрете да се съдите, когато не ви се прави нищо

Парадоксът се крие там, че, когато имате тонове работа, чакаща ви зад ъгъла и, едновременно с това, нямате необходимата енергия, за да се захванете с нея, ви започвате да се обвинявате. Тези притеснение и излишен стрес само ви зареждат негативно и шансовете да ви дойде музата за отмятане на задачи драстично намалява. Вместо това, по-добре се понаблюдавайте отстрани, осъзнайте, че не ви е до нищо в дадения момент и го приемете. Добронамереният подход към вас самите неимоверно ще ви стилумира и ще преоткриете вродения си хъс за това да бъдете дейни.

Дистанцирайте се от всякакви дигитални устройства

Във време, в което денят ви сякаш се обезсмисля без наличието на смартфон в джоба, е повече от разбираемо концентрацията ни да страда. Дори когато сме в офиса и работим, смартфонът е неотлъчно до нас на бюрото и всяко светване на екрана или премигване за нотификация откланя вниманието ни от онова, което правим. Почти винаги желанието да видим „какво ново се случва“ и „кой се е сетил за нас“ надделява над това да привършим първо със започнатите задачи. Нашият съвет? Прибирайте телефона си в джоб или чанта, така че да бъде далеч от полезрението ви. Настройте го така, че да сигнализира само тогава, когато имате повикване, за да не рискувате да пропуснете нещо наистина важно. Ограничете нотификациите от социалните мрежи – първо свършете работата си, а в обедната почивка се отдайте на телефона си.

Вашият коментар